Sylvania, Ohio  The Collaborative Inc provided architectural and interior design services for Root Learning’s new headquarters, moved from their previous location in Arrowhead Park to two floors of an existing Sylvania office building. 

Root charged the design team with creating an upscale, yet comfortable environment. They wanted the office to be contemporary, connected to nature, and completely unique.

Floor to ceiling glass in the entry creates a panoramic view of the lobby, reception and gallery area. After guests are greeted at the reception desk, they can wait in the café area – just as in a home, guests would enter and congregate in the kitchen. 

Leaf shapes float above every major space, which work in combination with track, pendant and down lighting techniques to define each environment and re-emphasize Root’s brand.

A sophisticated atmosphere, the design is anchored by natural colors and simple materials, including wood, carpet, painted walls and laminate countertops.