Midwest This private college teamed with The Collaborative to develop a new Student Center. The team analyzed costs and a variety of options including a health center, campus one-stop-shop and campus safety offices.

Now in conceptual design, the design team emphasized transparency and a strong visual connection to campus. Glass exterior walls blur the distinction between indoor and outdoor environments. The facility will support outdoor programming and links to adjacent green space.

Addressing both singular and community study environments, the facility includes quiet and active lounge areas located off a central circulation spine. The facility will serve all the needs of its students with dining space, café, bookstore, multipurpose conference space, fitness center, student organization offices and Student Life administrative offices.